Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Okrádanie zákazníkov v pražskej reštaurácii U medvídků (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

kto uz len chodi do "U medvidků"...
 
Hodnoť

Dobre robíš

stalo sa nám čosi podobné, veľmi nepríjemná obsluha v krčme, kde sme jedli, príjemne posedeli a keď prišlo na platenie a upozorňovanie, že chceme normálny účet, akoby šibnutím prútika sa čašník zmenil na nerváka, šmaril na stôl stovku a odišiel. Pokazilo nám to celý deň.
 
Hodnoť

Tak to je sila...

take nieco a priamo v hlavnom meste? Este tak niekde v 4.cenovej v malom mestecku ci na dedine, ale v Prahe??
Inak na zvysenie "navstevnosti" uvedeneho podniku doporucujem este preposlat aj na ceske blogy a znamym ci kamaratom do Prahy. Zasluzia si to :)
 
Hodnoť

5 ludi za 851 (len) ?

Panecku, ked sa 5 ludi naje tak lacno za 851 tak zaokruhlim na 900/1.000 a nie este ich buzerovat !
 

len?

ked niekto ma na zaokruhlovanie na 1000, tak to moze robit, no niekto si to nemoze dovolit
 

Pocuvaj aziz,

asi si tiez hlavny, avsak v prvom rade tu ide o poriadok, ty mas bordel aj v hlave.
 

 

Nemám problém účet 851 zaokrúhliť na 900... ale až potom, čo ho dostanem pekne prehľadne vytlačený, a položky sa budú zhodovať so skutočnosťou!
Je rozdiel, či dám dobrovoľne tringelt čašníkovi za dobrú obsluhu, alebo či sa ma pokúsi okradnúť. Aj keby bola výsledná suma v oboch prípadoch rovnaká.
 
Hodnoť

Ja sa vám (aj autorovi)

trochu čudujem, že sa on (a vy niektorí) tomu čudujete. A čo ste čakali? Veď aj tam žijú len ľudia takí ako aj u nás. Ktorí ešte nevedia, čo je riadne podnikanie. Myslím, že autor blogu je ekonóm (alebo má niečo spoločné s ekonómiou, keď bol na takej konferencii) - takže situáciu v oblati podnikania (aspoň teoreticky) by mal poznať v našom prostredí.
Čo však oceňujem na článku nie je popis situácie, ale to, že autor to poslal na ďalšie miesta (i keď neviem, čo tým dosiahne- opäť naivita?).
A ešte odkaz Gabine? To vám ozaj pokazilo celý deň? To si tak málo odolná voči vonkajším vplyvom? Musíš sa naučiť žiť v tvrdom prostredí, v ktorom sa bojuje o prežitie a prijímať "údery života" s povznesením. Aj to patrí k životu.
 

Lenže

ten istý čašník obsluhoval dvoch podnapitých Írov vedľa, ktorí zjedli a popili dosť ale pri zahlásení sumy týmtočašníkom vytriezveli. On sa urazil a išiel si von zapáliť. Hneď na to vyšiel jeden z Írov za ním a začali sa dohadovať, čašník akoby ešte jemu čosi vyčítal (pripil si s nimi v službe! asi tri rundy tvrdého a samozrejme to asi aj zarátal:) Odrazu sa zjavil pánko, putovalo čosi malé z rúčky do rúčky, čašník to podal z rúčky do rúčky Írovi a ten už mal ústa zapchaté. My, všetci hostia to pekne krásne videli cez obrovský výklad. Vôbec sa netajil. Kolegyňa ho potom zdrbkala za pultom, že nech sa správa a skoro jej...ale to už zachádzam asi za hranice únosnosti, však? Aké tvrdé až by to podľa Teba mohlo byť, aby som sa len tak povzniesla? my sme už vopred tušili, že nás chce "ofajať" a aj sa tak stalo. Toto všetko sa odohralo behom pol hodiny. A deň som pokazený mala:)
 
Hodnoť

Prazsky Hotel Tereza

Este by som vsetkych chcel upozornit na jeden Prazsky Hotel s nazvom Tereza. Nechodit, vyhnut sa oblukom. Za cenu 60 Euro/noc Doppelzimmer dostanete: Roztrhane uteraky znecistene od krvi,fleky spina na koberci. Prehnute umyvadlo v sprche (pri sprchovani stojite vo vode pod urovnou odtoku). Umyvadlo male, neda sa umyt ani tvar, leda by ste odmontovali stojan na pohare. Vrcholom boli ranajky, kde dvaja pani pravdepodobne majitelia (cez 55, starsia generacia tiezpodnikatelov), komentovali ranajkovanie norskych turistov(dochodcov) naslodovne. "Oni sa snad sem prisli iba najist" . To im bolo asi luto ze im zjedia ten lacny sunkovy salam a par najlacnejsich jogurtov...
Verte mi bol som uz vo viacerich prazskych hoteloch ale take slabe ranajky nikde neboli. Desne. Uz som pisal do Akrizo.de
 

od Medvidků

Vážený pán Kňazej,

Najskor sa predstavím, som prevádzkár reštaurácie U Medvidků a volám sa Vladimír Jančo. Pokal by bolo všetko tak jako ste napísal, tak by mi nezostávalo nič iné ako vyhodit našeho hlavného číšníka ( pracuje u nás 12 rokov )a ospravedlnit sa Vám.
Opak je pravdou.Váš článok ma velmi uráža a nevidím za článkom nič iné iba pokus o zviditelnenie Vašej osoby a pošpinenie dobrej povesti našeho podniku. Prečo? Sme vyhlásená reštaurácia v centre Prahy a takéto metódy sú nám cudzie!!! Pokial viem tak celú záležitost ohladne jedného naviac objednaného jedla a následnej zámeny za iné ste si vyjasnil s úsmevom s naším personálom. Pokial ste považoval toto čiastočne aj Vami zavinené nedorozumenie za pokus o obohatenie sa na Váš úkor je dobré si vždy nechat zavolat kompetentnú osobu. Neučinil ste tak. Forma vyúčtovania prebehla podla zákona. Normalizovaná účtenka necharakterizuje rozhodne zdrap. To, že vystavenie účtu chvíľu trvá je v reštáuráciach všade normálne.( uvedený večer bolo v reštaurácii 300 iných hostí) V obchode vás asi tiež neobslúžia skor než ostatných len preto, že ste pán Kňazej. Snažit sa niečo dosiahnút, tvrdohlavosť je normálna ľudská vlastnost nemyslíte? Aj ja ju mám. A tak by sme mohli pokračovat ďalej. Musím povedat, že až do dnešného dna som bol hrdý, že som sa na Slovensku narodil, ale pokial je autor článku tiež rovnakej národnosti tak sa hanbím za svoj povod ! Pretože priznat, že sa stalo nedorozumenie a potom to takto rozpitvať to skutečný chlap neurobí.( ospravedlnujem sa čitatelom za pravop.chyby, v ČR žijem už 15 rokov)
 
Hodnoť

 

vazeny p. Janco,
ak mate pocit, ze ide o klamstvo, kludne sa obradte na kompetentne organy, pozadujte stiahnutie clanku z internetu. Nie je ziaden problem dokazat, na koho strane je pravda. Pri tom podvode ste boli Vy osobne, ked tvrdite, ze "opak je pravdou" alebo Vam to cele iba niekto zreprodukoval? Vo Vasej restauracii som bol prvykrat a zaroven i posledny. Ostatni navstevnici Vasej restauracii mozu byt spokojni, to im nikto neberie. Je iba na nich, ci si kontroluju, co im nauctujete. Clanok bol o mojej skusenosti s Vasou restauraciou a podvode.
 


Najčítanejšie


  1. Peter Remeselník: Prečo polícia odmietla potrestať páchateľa, ktorý narazil autom do ľudí a ušiel ? 5 167
  2. Ján Rudolf: Ako sme obstarali milióny antigénových testov 4 276
  3. Martin Greguš: Premiér Matovič vs Občan Greguš. Igor, hovorím ti NIE 2 099
  4. Peter Slamenik: Milí kulturisti. Zasa Vám nezákonne zatvorili fitko? 1 481
  5. Pavel Sibyla: Ivan Mikloš: Na reformu školstva by som si trúfol 1 219
  6. Juraj Paškuliak: Matovič vydiera obyčajných pracujúcich ľudí 1 173
  7. Andrej Šverha: Cyklopotulky Považím na sklonku leta 1 080
  8. Rudolf Pado: Hyeny v plášťoch a anemická veda na prahu Matovičovho experimentu 1 000
  9. Rudolf Biermann: List Petrovi Saganovi 990
  10. Anežka Richtariková: Koľko životov môže zachrániť celoplošné testovanie? 852

Rebríčky článkov


  1. Kristína Jakubičková: Aké sú platonické lásky?
  2. Emília Petričková: Covid suvenír
  3. Lukáš Parízek: 2,5 milióna pracujúcich v karanténe
  4. Vladimír Bohm: Aj keď už neveríme na strašidlá, stále nechápeme prírodu
  5. Martin Turčan: Celoplošné šialenstvo!
  6. Jano Richter: Tak teda 50tisíc, či 200tisíc?
  7. Dušan Seberíni: Pani prezidentka zastavte ho !
  8. Jozef Legény: Pán Matovič, ponúknite demisiu, ak bude účasť na testovaní viac ako 80% a prídeme všetci
  9. Denis Jacko: Ako čerstvé prádlo
  10. Matej Kučera: (Ne)povinné testovanie


Už ste čítali?